Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Set date and time with aftermarket stereo

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by Kryptic12, Jun 7, 2019.

Tags:
  1. Kryptic12

    Kryptic12 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jun 7, 2019
    Location:
    New Zealand
    Members Ride:
    VE Commodore
    Hi guys,

    I've just fitted an aftermarket stereo to my ve commodore sv6 and was wondering if there was a way to set the date and time for the original console above the stereo.

    If anyone knows how to do this, please let me know. It's only been a day and it's already starting to bother me.
     
  2. Fu Manchu

    Fu Manchu Well-Known Member

    Messages:
    3,086
    Likes Received:
    1,294
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Mar 18, 2006
    Location:
    WA.
    Members Ride:
    Slug powered VZ, a VE Calais & your mum.
    This might be best in "car audio"
     
  3. Kryptic12

    Kryptic12 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jun 7, 2019
    Location:
    New Zealand
    Members Ride:
    VE Commodore
    Where can I access that from?
     
  4. Fu Manchu

    Fu Manchu Well-Known Member

    Messages:
    3,086
    Likes Received:
    1,294
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Mar 18, 2006
    Location:
    WA.
    Members Ride:
    Slug powered VZ, a VE Calais & your mum.
    It's the forum on the index page.
     

    Attached Files:

  5. Gavkat09

    Gavkat09 Member

    Messages:
    45
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Feb 5, 2019
    Location:
    Narellan
    Members Ride:
    Vy sv8
    What setup did you go?
     
  6. Kryptic12

    Kryptic12 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jun 7, 2019
    Location:
    New Zealand
    Members Ride:
    VE Commodore
    I bought a fascia kit off eBay and have installed that. It comes with the iso plug converter so I can wire up an aftermarket stereo. The car recognized it as a Sony/Pioneer as that's what comes up in the center screen in the dashboard where the odometer is.
     
  7. Gavkat09

    Gavkat09 Member

    Messages:
    45
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Feb 5, 2019
    Location:
    Narellan
    Members Ride:
    Vy sv8
    I’m using the aerpro fascia unit. You use the left climate control button to set the time and date
     
  8. Kryptic12

    Kryptic12 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jun 7, 2019
    Location:
    New Zealand
    Members Ride:
    VE Commodore
    Oh I think I'm using the same one. Is it the one with the digital display in the middle? Is there some kind of combination that you have to press to change the date and time?
     
  9. Gavkat09

    Gavkat09 Member

    Messages:
    45
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Feb 5, 2019
    Location:
    Narellan
    Members Ride:
    Vy sv8
  10. Kryptic12

    Kryptic12 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jun 7, 2019
    Location:
    New Zealand
    Members Ride:
    VE Commodore
    Thank you so much. If this is in the installation instructions, then I must've missed it. I will try it out and then let you know how I go
     
  11. Kryptic12

    Kryptic12 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jun 7, 2019
    Location:
    New Zealand
    Members Ride:
    VE Commodore
    Fu Manchu and Gavkat09 like this.

Share This Page